Concertseizoen 2023/2024: Matricale

Matricale: Nymphéas Trombone Quartet speelt de alleroudste, en allernieuwste authentieke muziek voor trombonekwartet. Madrigalen uit de onstaanstijd van de trombone worden ten gehore gebracht naast vier madrigalen van levende componisten.

19 augustus 2023
Grachtenfestival Amsterdam
Terrasconcert Muziekgebouw

9 september 2023
Kunst aan de Vaart Assen

17 september 2023
Nieuwe Noten Amsterdam
* Met VJ Lisa Derksen Castillo

3 december 2023
Rosa Spierhuis Laren

25 januari 2024
Leidse Salon

26 januari 2024
Abdijconcerten Aduard
* Met VJ Lisa Derksen Castillo

28 januari 2024
Grote Kerk Cultureel Emmen
* Met VJ Lisa Derksen Castillo

25 februari 2024
Abcoude Concerten

NTB, maart 2024
Schiermonnikoog Festival
* Met VJ Lisa Derksen Castillo

2 juni 2024
St. Aegtenkapel Amersfoort

Augustus 2022 / Mei 2023

Het Nymphéas Trombone Quartet duikt de renaissance in en brengt oude schatten van de zogenaamde “Oltremontani” tot leven. Deze groep componisten van de Franco-Vlaamse School stak in de vroege 16e eeuw de Alpen over om hun muziek te verspreiden naar Noord-Italië. Componisten uit Frankrijk en de Lage Landen, zoals Willaert, Verdelot en Josquin des Prez, beïnvloedden Italiaanse componisten zoals Gabrieli, en zette de ontwikkeling naar de vroege barok in gang. Het kwartet wisselt hun prachtige en harmonisch rijke madrigalen af met unieke arrangementen van Frans impressionistisch repertoire. De veelzijdige klanken van de vier trombones brengen zowel kerkelijke kalmte als seculiere kwiekheid ten gehore: een koperensemble zoals u er nog nooit een heeft gehoord!

21 mei 2023, Singelkerk Amsterdam
m.m.v. Jeroen Koopman, orgel

7 augustus 2022, Singer Laren
Wonderfeel

15 augustus 2022, Vrijburgkerk Amsterdam
Grachtenfestival

20 augustus 2022, Prinsengracht Amsterdam
Voorprogramma Prinsengrachtconcert

Gratis toegang

Foto door Jasper del Prado

Oktober 2021

Van zoete chansons tot knetterend koper: het Nymphéas Trombone Quartet presenteert hun debuut CD ‘Orange, Blue and Pink’. De veelzijdige klanken van de vier trombones wisselen unieke arrangementen van Frans impressionistisch repertoire af met hedendaagse Nederlandse composities.

Het kwartet bestaat uit vier jonge Nederlandse trombonisten die als missie hebben het trombonekwartet populairder en veelzijdiger te maken. Dit doen ze met arrangementen en composities van eigen hand en door andere componisten te inspireren.

In dit concert staat de wereldpremière van het stuk voor trombonekwartet en live electronics ‘Orange, Blue and Pink’ centraal. Hiernaast hoort u in dit releaseconcert Italiaans renaissancerepertoire, waar het kwartet zich momenteel in aan het verdiepen is. Zo maakt u een reis langs drie zeer verschillende kleuren muziek: Orange, Blue and Pink!

19 augustus 2023
Grachtenfestival Amsterdam
Terrasconcert Muziekgebouw